Non Plus Ultra Gasztroblog

Non Plus Ultra Gasztroblog

Héjában sült töltött burgonya

2017. november 12. - Non Plus Ultra Gasztroblog

Gyerekkorom egyik nagy kedvence a héjában sült krumpli, ami a maga végtelenül egyszerű, puritán módján - egy kevés sóval és lágy vajjal meghintve - mindig képes volt megteremteni azoknak a zimankós őszi estéknek a hangulatát, amikor a család apraja nagyja az asztal köré sereglett. Ez az emlék ihlette az alábbi receptet is azzal, hogy úgy gondoltam, most megadom a módját és megalkotom ennek a kajának a fullos verzióját. Megfogtam hát a burgonyát és jól teletömtem mindenféle földi jóval :)

image2_3_3.jpg

Hozzávalók:

6 közepes burgonya

1 szál paraszt kolbász

125 g juhtúró (bryndza)

2 dl natúr joghurt

füstölt sajt

Fűszerek: só, bors

A burgonyákat jó alaposan megmossuk, és még nedves állapotukban besózzuk, ez követően pedig egyenként alufóliába csomagoljuk. Előmelegített sütőben 200 fokon nagyjából 45 percig sütjük. Ha kész, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. A krumpli batyut kicsomagoljuk és egy kés segítségével cikket vágunk a zöldségbe. A kivájt részt sem kell hagyni kárba veszni, nyugodtan tegyük vissza a tepsibe, hintsük meg sóval, borssal. A juhtúrót a natúr joghurttal, egy csipet sóval és borssal kikeverjük. Én amondó vagyok, hogy jobb, ha sűrűbb marad, mert úgy kevésbé folyik szét sütés közben. Először a juhtúrót töltjük bele, majd a szeletelt paraszt kolbászt, végül pedig megszórjuk füstölt sajttal. A megtöltött krumplikat aztán visszahelyezzük a kivajazott tepsibe és még 15 percen át sütjük. Találásnál jól áll neki a petrezselyem és a snidling is.

A bejegyzés trackback címe:

https://nonplusultragasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr6713184892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása