Non Plus Ultra Gasztroblog

Pikáns-krémes tökös pasta

2016. november 06. - Non Plus Ultra Gasztroblog

Van az a háztartási baleset, hogy épp annyi sütőtök bír megmaradni a tegnap esti sütögetésből, ami nem elég ahhoz, hogy egy francos kis sütőtökkrémlevest rittyentsen össze az ember fia. Ilyenkor van, hogy napokig tologatom a kredencen jobbra, aztán balra a kis kerámia tálkát benne az ősz legendás üstökösével, amihez álláspontom szerint felettébb méltatlan ez a bánási mód. Ismerek azonban egy fantasztikusan egyszerű tökös pasta receptet, amivel most jól telekiabálom az univerzumot, hogy ilyen kegyetlenség soha sehol se fordulhasson elő többet. Legalábbis ez a terv. paszta12345_1.jpg

Hozzávalók:

Spagetti, tagliatelle vagy, ami jól esik

1 kis tál sült sütőtök

2 dl tejszín

2 dl száraz fehérbor

2 gerezd fokhagyma

parmezán

dijoni mustár

vaj

Fűszerek: só, bors, őrölt szerecsendió

Egy kis kocka vajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, beletesszük a villával jó alaposan összenyomkodott sütőtököt (már-már pürét), majd felengedjük az egészet tejszínnel, sózzuk és borsozzuk. Ha rottyant egyet, mehet bele a fehérbor és 2 kiskanál dijoni mustár is. Végül, de nem utolsó sorban az őrölt szerecsendiót, valamint a reszelt parmezán sajtunkat adjuk hozzá. Kész is a tökéletes sütőtökös mártás. Már csak a fogkeményre főtt tésztára van szükségünk a tökéletes őszi vacsorához. Na, meg némi pirított tökmagra, amit aztán tálalásnál a pasta tetejére halmozunk a hangulatfokozás érdekében. Én mondtam, hogy nem nagy kunszt ;)

 P.S.: Kimaxolhatjátok az otthoni gourmet-kodás fogalmát, ha a tetejére fokhagymás vajon sült garnélarákot biggyesztetek. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nonplusultragasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr111932617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.