Non Plus Ultra Gasztroblog

Non Plus Ultra Gasztroblog

Marokkói fűszeres csirke

2019. március 06. - Non Plus Ultra Gasztroblog

A csirkecombbal kapcsolatban gyakran támad az az érzésem, hogy meglehetősen fantáziatlanul, már-már gépiesen nyúlunk hozzá. Jó, legyen akkor paprikás csirkepörkölt vagy rántott csirkecomb (nálunk rántott dobverő) az ebéd, ha már kiolvasztottam két kiló pipi combot. Pedig egyáltalán nem kellene leragadnunk a nagy klasszikusoknál,  még akkor sem, ha éppen a family number one-járól van szó. Ha szeretnétek egy kicsit elrugaszkodni a szokásostól, próbáljátok ki ezt a receptet, mert amellett, hogy pofonegyszerű, ízvilágában roppant gazdag, bitangul fűszeres jellegének köszönhetően pedig segíthet átvészelni ezt a kellemetlen, betegeskedős időszakot. Nem mellesleg alakbarát is. Kell ennél több?

img_1811blogra2_1.jpgHozzávalók:

- 7-8 csirkecomb

- 1 sárgarépa

- fél cukkini

- 1 kaliforniai paprika

- 1 konzerv hámozott paradicsom

- fűszerek: só, bors, barna cukor, 3 gerezd fokhagyma, lime, gyömbér, fahéj, chili, őrölt római kömény

Válasszunk ki egy akkora átmérőjű, magasabb falú serpenyőt, amelyben a csirkecombok kényelmesen elférnek egymás mellett. Hevítsük fel az edényt jó magas hőfokra, majd tegyük bele a combokat úgy, hogy a bőrös felükkel lefele nézzenek, és tartsuk így őket, amíg aranybarnára nem pirulnak. Ezután forgassuk meg, hogy a többi oldaluk is hőkezelést kapjon. Ha kész, a combokat kivesszük és félretesszük. A csirkebőrből kisült zsíron lepirítjuk a fűszereket. Ez a kedvenc részem, ahogy a reszelt fokhagyma, a gyömbér, a fahéj és a római kömény illatozni kezdenek a konyhában, egyenesen mennyei. Felöntjük a paradicsommal, mehet bele a só, a bors, a chili (én chiliszószt használtam, de a tört fűszer is tökéletes), ízlés szerint egy evőkanálka barna cukor, egy fél lime leve és egy-másfél deci víz. Az egészet összeforraljuk és jöhetnek is a zöldségek: apró kockára vágott cukkini, kaliforniai paprika és a reszelt répa. Jól összekeverjük a ragu alapunkat és visszahelyezzük a csirkecombokat a serpenyőbe. Kb. 40-45 percet lassú tűz mellett rotyogtatjuk, ha szükséges pótoljuk az elpárogló folyadékot. Tálalásnál, ha tehetjük, ne hagyjuk el a korianderlevelet, mert istenien áll neki, köretként jól megy hozzá a bulgur és kuszkusz is.

Rédl Petra

A bejegyzés trackback címe:

https://nonplusultragasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr6814599378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása